Hvad betyder biobaseret?

Hos Ansvarli tilbydes kun biobaserede produkter - men hvad vil det egentlig sige, at noget er biobaseret? 

Når et produkt er biobaseret, så betyder det, at alle de benyttede materialer stammer fra naturlige, fornybare ressourcer. En fornybar ressource kan være træ, bambus, majs og andre materialer, der kan plantes og vokse frem på ny.

Modsætningen til et biobaseret produkt kan være traditionel plastik, som består af en begrænset ressource som råolie. Når alt naturens råolie er opbrugt, vil denne ressource ikke være tilgængelig længere. Produkter udarbejdet af begrænsede ressourcer kan derfor ikke indgå som en naturlig del af vores økosystem.

Både biobaserede og ikke biobaserede produkter kan opnå klassificeringen bionedbrydelig, da klassificeringen bionedbrydelig er meget vag og varierende fra forskellige standarder. Et bionedbrydeligt produkt er derfor ikke altid et grønt og bæredygtigt valg, medmindre du ved, at produktet også er biobaseret.

Vi anbefaler altid, at biobaserede produkter vælges, når dette er muligt, frem for produkter fra ikke fornybare ressourcer.

Er du blevet nysgerrig og vil have biobaserede tallerkener, kan du blandt andet købe runde frokosttallerkener i bambus, runde middagstallerkener i  bambus, firkantede frokosttallerkener i bambusfirkantede middagstallerkener i bambus og tallerkener i birketræ. Ønsker du også noget at drikke af, kan du bruge vandglas, ølglas og kopper udviklet af bioplast (majsstivelse), som kan omdannes til jord efter brug. Som prikken over i'et kan du naturligvis også vælge nogle biobaserede sugerør og elegante servingsskåle til snacks.