Hvad betyder bionedbrydelig?

Når noget defineres som bionedbrydeligt, så betyder det, at produktet kan omdannes til organisk materiale, vand, CO2 og/eller metan. Dette sker naturligt ved hjælp af mikroorganismer som bakterier eller svampe.

Bionedbrydelige produkter er ikke nødvendigvis miljøvenlige, da de ikke altid kun består af biobaserede materialer (fremstillet af fornybare ressourcer). Et bionedbrydeligt produkt kan godt være fremstillet af traditionel, skadelig plastik udviklet af råolie og alligevel opnå klassificeringen bionedbrydelig. Du kan læse mere om biobaserede produkter her.

Hos Ansvarli tilbydes kun biobaserede og bionedbrydelige produkter. Du kan se vores produkter her

Der findes mange forskellige standarder for, hvornår et produkt kan kaldes bionedbrydeligt. Derfor kan det være en jungle at finde rundt i for forbrugeren. Mange steder bliver begrebet misbrugt, for at få produkter til at fremstå mere miljøvenlige og grønne end de reelt er.

Hos Ansvarli vil vi sikre, at forbrugeren kun tilbydes miljøvenlige produkter. Derfor er vores produkter ikke blot biobaserede og bionedbrydelige - de er også certificerede og i mange tilfælde komposterbare, som du kan læse mere om her.